V okviru Programa usposabljanj za kulturo kakovosti UL bomo za zaposlene na UL izvedli usposabljanje Oblikovanje ukrepov za izboljšanje poslovnih procesov na članicah UL, namenjeno pripravljavcem samoevalvacijskih, poslovnih in drugih poročil na članicah oz. UL, skrbnikom študijskih programov, zaposlenim v strokovnih službah, ki sodelujete pri poročanju, vodjem strokovnih služb in drugim, ki se v delovnem procesu srečujete z zastavljanjem ciljev, načrtovanjem, spremljanjem rezultatov in samoevalvacijo. Seznanili se boste z metodologijo oblikovanja ustreznih ukrepov za izboljšanje poslovnih procesov na članicah UL. Izvajalec prof. dr. Tomaž Čater bo z udeleženci pregledal primere dobre in slabe prakse oblikovanja ukrepov ter svetoval, kako slabe prakse odpraviti.

Termin in trajanje: 4 pedagoške ure, v četrtek, 23. 9. 2021, ob 9:00

Lokacija: Zoom

Vsebina: (1) povezava ukrepanja in managementa; (2) proces planiranja ukrepa; (3) proces uresničevanja ukrepa; (4) delavnica s primeri in diskusija.

Namen: Na usposabljanju se bodo udeleženci seznanili s pravilnim oblikovanjem ukrepov, kar olajša uresničevanje in spremljanje uresničevanja zastavljenih ukrepov. S podporo notranjim procesom na članicah želimo podpreti boljšo pripravo poslovnih poročil s poročilom o kakovosti in samoevalvacijo študijskih programov ter druge procese. Predstavljena bodo različno podrobna orodja v pomoč načrtovanju, oblikovanju in spremljanju uresničevanja ukrepov. Predvideno je, da jih uporabite glede na zahtevnost in prioriteto zastavljenih ciljev in ukrepov, zato ta orodja niso integrirana v poslovna in druga poročila (ni mišljeno, da se uporabljajo za vse ukrepe).

Pristop: (1) predstavitev o oblikovanju ukrepov s primeri; (2) delavnica z razpravo o primerih ukrepov članic UL, kot so jih poročale v samoevalvacijskih poročilih.

Število udeležencev: do 15.

Rok za prijavo: do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna, prijavijo se lahko zaposleni na UL.

Prijavnica: dostopna na spletni strani UL skupaj z dodatnimi informacijami.